Biografie

Paul Chatrou (1959), geboren te Swalmen (L), wonende te Helmond (N-Br.) in Nederland, kreeg zijn eerste pianolessen aan de muziekschool aldaar.

Vanaf het moment dat hij les had, schreef hij zijn eigen muziek. Paul studeerde achtereenvolgens hoofdvak piano en schoolmuziek aan het Utrechts conservatorium, waar hij o.a. les kreeg van Herman Beeftink. Hij volgde compositielessen bij Dr. Mathieu Dijker.

Na zijn studie speelde Paul in diverse ensembles, waarvoor hij tevens de muziek schreef.  Zo componeerde hij werken voor o.a. piano, dwarsfluit, viool, cello, hobo, klarinet, trompet, orgel, klavecimbel, bandoneon en ook voor koor.  Tevens werd zijn compositie ‘Carrousel’ voor dwarsfluit en piano – geschreven voor Dr. Robbert Dijkgraaf – uitgevoerd op de Bechstein van Albert Einstein te Princeton (USA).  In aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Maxima werd zijn compositie Astor uitgevoerd.  Ter gelegenheid van de inauguratie van de burgemeester van de gemeente Helmond, werd eveneens een compositie van Pauls’ hand gespeeld.

Diverse composities van Paul Chatrou werden reeds door de Confédération Musicale de France geselecteerd als verplicht examenwerk in Frankrijk. Paul’s muziek is integraal uitgegeven in diverse landen.

Paul was enige tijd als muziekdocent werkzaam in het middelbaar onderwijs en is thans als pianodocent verbonden aan het kunstencentrum van Helmond. Daarnaast geeft hij compositielessen en werkt in opdracht als freelance componist.